Medlemsmöte

Hej på er! Igår var min feber borta, tur nog, så jag tog mig iväg till campus och hade grupparbete på förmiddagen, sedan efter lunch så hjälpte jag Linus lite inför medlemsmötet som började kvart över tre. Ja fixade i ordning powerpointen till mötet (blev några småfel då det var lite stressigt men jaja!) och sedan var det möte hela kvällen! Jag hjälpte till med lite olika under mötet och sedan så efter en massa propositioner och en liten motion så blev det dags för valen! Jag presenterade alla val då jag var där som representant för valberedningen. Det gick skitbra tycker jag! Bortsett från att det trots allt blev några vakanta platser, men vi fick en full valberedning! Ojoj, det har vi inte haft på länge nu ;) Jag själv sitter kvar också ;) Efter mötet gick jag, Johan, Matilda och Hampus ner på JD för att äta middag. Hampus skulle ta en öl, och ni ser på andra bilden vad det blev för någon haha! Sedan sov Johan över här innan han tog tåget vid 5.46 i morse tillbaka till Uppsala :)
 
 

En välbevarad hemlighet

En välbevarad hemlighet är en fängslande berättelse om mysterier och hemligheter, skådespel och bedrägare, mord och evig kärlek.
1961 En solig sommardag har sextonåriga Laurels familj picknick nere vid bäcken. Själv gömmer hon sig i sin gamla trädkoja, där hon ligger och drömmer om Billy, om att flytta till London och om allt roligt som ska hända i framtiden. Men innan den idylliska eftermiddagen överågr i kväll kommer Laurel att ha blivit vittne till ett fruktansvärt brott som förändrar allt.
2011 Laurel är en firad skådespelerska, men hon plågas fortfarande av minnena från den där dagen. För att söka sanningen och lösa mysteriet återvänder hon till föräldrahemmet och börjar pussla ihop bitarna i en dramatisk historia, som sträcker sig tillbaka till andra världskriget. Hennes mor bär på en välbevarad hemlighet som visar sig vara långt mer omskakande än Laurel någonsin kunnat föreställa sig.
 
 
Den här boken lästa jag i sommar men har glömt att skriva om. Det här är andra boken med Kate som jag läser och även denna tycker jag bra om! Jag gillar hennes sätt att låta oss följa med i samma historia fasst på två ställen parallelt. Samtidigt som vi läser om Laurel som letar sanningen får vi också följa hennes mamma, fram till den händelse som hemligheten handlar om. Hon skapar alltid instressanta och komplexa karaktärer som det är riktigt roligt att följa, även om man får lite ont i magen över deras handlingar ibland haha! Saker är sällan vad dom ser ut att vara och även om man ganska tidigt i boken fick stora misstankar om vilket håll det lutade åt så hölls man konstant i frågan "Eller?". Att hela tiden kunna överrraska är det inte alla som kan. Trots att jag ganska snabbt förstod vad den välbevarade hemligheten var så tyckte jag ändå att det fanns så pass många bra överraskningar och vändningar att det inte gjorde något!
 
Titel: En välbevarad hemlighet
Författare: Kate Morton
Förlag: Forum
Antal sidor: 474
Recensionsexemplar: Nej
Finns att köpa hosBokus  /  Adlibris
 
 
Andra recenserade böcker av författaren:

Godkänd

Hej på er! Vilken tisdag det var igår alltså! Planen var att jag skulle kliva upp 8 och göra mig klar, gå till campus och ha grupparbete och vid 16 någon gång skulle jag gå på Workshop med Kåren och Universitetet. Blev det så? Nej. Istället vaknar jag med feber, efter en natt med lite sömn på grund av hosta. Stannade i sängen, myste med Milo (ser ni hur han chillar? Han fullkomligt ÄLSKAR sängen!) och läste en julig liten bok. Vid 14.30 typ ringde syster och ville ha matsällskap. Så då klev jag upp, mådde lite lite bättre då, och mötte henne på tåget där vi käkade Max (som hon köpt medan jag tog mig upp haha) på hennes rast. Sedan åkte hon iväg igen och jag gick hem igen, var helt slut när jag kom hem! Satte mig och fixade lite grejer på datorn, har skrivit i ordning två bokrecensioner som kommer framöver, och lite annat. Sedan skrev Mikaela och frågade hur tentan gått, jag totalförvirrad svarar att den kommer på fredag och att jag inte vet alls. Men hon hade fått svar idag så det betydde ju att jag också hade fått det! Minns ni vad jag skrev innan tentan? Här kan ni läsa det annars! Jag skrev att det skulle bli sista gången jag skrev den (fick ju veta sedan att jag hade ett försök till i december men iaf) och det blev det! Tack alla ni som skrev och muntrade upp mig och höll tummarna för mig! Det gick vägen! Jag klarade äntligen tentan! Jag har inte sett den än då det bara är betyget som kommit än så länge, men jag klarade den! Hur sjukt är inte det? Äntligen! Jag är så jävla glad, det gick! Det låste sig inte totalt den här gången, bara lite! :) Igår skrev jag ju att veckan fått en bra start och att jag hoppades att det skulle hålla i sig, och det har det verkligen gjort hittills! Trots feber och missade workshops <3 För jag är äntligen klar med medicintentan! :')