Grekland dag 5 - del 1

Om ni trodde festen slutade natten innan har ni fel! Det är grekisk påsk vi pratar om ;)
Så (ganska) tidigt på dagen så klev Pennys familj upp och började grilla, lammet skulle ha några timmar ovanför elden innan det var dags för festlunch. Och den här dagen var det den första riktigt varma dagen, typ närmre 30 än 20 <3 Passar mig alldeles underbart :D
Så vad gör vi? Jo jag Penny och Irina åkte till en liten strand som enligt Penny heter "kremidi" vilket på svenska är typ "lökstranden" haha. Där gick jag runt och letade snäckor i vattnet (med vatten upp till låren ungefär, var inte alls så kallt som Penny sa att det skulle vara, typ som i början på sommaren här hemma) och det slutade med att jag efter en halvtimme struntade i vad Penny och Irina sa och tog och simmade istället för att vada. SÅ SKÖNT! Årets första dopp ;)
Sedan åkte vi tillbaka till huset där jag satt och torkade i solen medan vi väntade på köttet. Och vad som hände sedan får ni veta i morn! ;) 
 

Grekland dag 4 - del 2

När klockan närmade sig elva ungefär så gjorde vi oss klara för att åka till kyrkan! Alla fick varsitt ljus (hur fina som helst!) och en liten kopp som gjorde att stearinet inte rann lika illa samt hindrade blåsten från att blåsa ut ljuset. men vi tände det inte ;)
Så åkte vi till kyrkan (grekisk-ortodox såklart) där vi var på gudtjänst eller vad man ska kalla det. Det var... betydligt bättre(?).. roligare? Nej jag vet inte riktigt hur man ska förklara men trots att jag inte tror på Gud kändes det som om det var något större med oss i kyrkan, det var en väldigt andlig känsla. Eller något liknande typ. När prästen (eller vad han nu kallas haha) hade pratat/sjungit klart så kom han ut från typ altaret, de har som en vägg emellan där folket sitter/står och själva altaret. Med sig hade han ett tänt ljus. folk stod på kö för att få tända sitt ljus på den lågan och sedan spred sig elden genom hela kyrkan och ut till dem som inte fick plats därinne. Den här elden är en helig eld som flygits in från Jerusalem tro jag det var, men neligt legenden så är det en eld som tänder sig själv och de tar en flamma från denna eld och skickar ut till alla kyrkor typ. När elden kommit till oss så började vi gå ut och så medan de smällde raketer och alla båtarna nere i hamnen tutade så gick vi nedför kullen från kyrkan. Det var makalöst vackert (var lite svårt att ta bilder som ni kanske kan förstå men jag gjorde ett försök)! De här ljusen tog vi med hem, fortfarande brinnande, och när vi kom hem så kunde vi släcka dem, men inte innan. För lyckades man komma hem med elden fortfarande brinnande så ger det lycka till hushållet (vilket jag smått börjar tro på då jag idag fått besked om jobb). Väl hemma så var det fest såklart! Vi käkade en stor middag och jag och Irina som var dödstrött efter en lång dag gick och la och oss direkt efter maten och jag somnade i samma sekund som jag la huvudet på kudden ;) De andra fortsatte festa en stund till.  
 
 
 
 

Grekland dag 4 - del 1

Fjärde dagen  åkte vi upp till den delen av Aten där Pennys syster bor, och tillsammans med henne och hennes hund så gick "vi på stan" en sväng. Vi åt souvlaki (igen haha!) till lunch på ett mysigt ställe och gick runt och småkikade på olika affärer innan vi åkte till "the mall" köpcentret (GIGANTISKT) där Mariannas (Pennys syster) man jobbade. Där köpte vi glass och väntade på att han skulle sluta. Då åkte vi på roadtripp till bron som leder över från fastlandet till Grekland näst största ö Evia. Det var riktigt kul och vi stannade och tog lite kort med bron i bakgrunden, passade också på att fota några höga berg med snö! Hade inte väntat mig att se snö i Grekland trots allt ;)
Sedan efter någon timmes körning till på ön kom vi fram till deras andra hus, "smmarstället" eller vad man kan kalla det. Där var redan Penny mamma och pappa samt farmor och mormor. Och alla hundar såklart <3
Väl framme gjorde vi inte så mycket utom att vila och vara sociala medan vi väntade på att det skulle bli kväll. När klockan närmare sig midnatt skulle det nämligen hända grejer!