Emma

Emma Woodhouse är ung, vacker, rik och begåvad. Hon lever tillsammans med sin gamle far på ett gods utanför den lilla staden Highbury. Hennes dagar upptas av umgänge med släkt och vänner, middagsbjudningar och små utfärder, och hennes stora intresse är att smida äktenskapsplaner - främst för sin skyddsling Harriet Smith.
Emma har många goda idéer och gör allt för att de skall förverkligas, men hon finner plötsligt att hon har gjort de mest fatala misstag och försatt både sig själv och andra i pinsamma situationer. De rätta paren blir dock så småningom lyckligt och väl gifta, och en något dämpad Emma lovar sig själv att aldrig mer försöka ordna några partier.
Den här boken har stått i min bokhylla ett tag utan att jag tagit tag i den. Jag vet inte varför men efter att ha sett en kort snutt av filmen har jag haft lite ovilja mot att läsa boken då det kändes som om den skulle handla om pinsamma situationer och jag har så svårt för att läsa (och se på film) om de situationer som är pinsamma pga personers egen dumhet. Men nu kände jag att nej! Nu ska jag läsa den! Och som alltid, när Jane Austen skrivit, dras man genast med i idyllen. Dock så är det här den av hennes böcker (som jag läst hittills) som jag tycker minst om. Mycket på grund av huvudpersonen Emma som är så full av sig själv haha. Hon vet om att hon är vacker, rik och begåvad vilket gör att hon är lite självgod. Men trots det så är det en mängd roliga händelser och ett mysterium med en skandalös upplösning, allt som behövs för att det ska bli en rolig roman att läsa! :) 
 
Titel: Emma
Författare: Jane Austen
Förlag: Forum 
Antal sidor: 591
Recensionsexemplar: Nej
Finns att köpa hosBokus  /  Adlibris (dock inte samma upplaga som jag har)
 
 

Kommentera här: