Gubbe och Katt

Hej på er! Denna vecka blir det ett husdjursvänligt litet boktips ;) Boken heter Gubbe och katt och handlar om en gubbe (Nils) som är professor på ett universitet, och aldrig sett sig själv som djurägare. Helt plötsligt så bestämmer sig en liten katt för at flytta in hos honom och hans fru. Det är en helt fantasisk bok om en gubbes funderingar på sin katt. Det är en rolig bok att läsa då den inte är enbart en historia "det här händer" utan utifrån vad som händer så hänger vi med på funderingarna som uppstår. Det är en ganska rolig läsupplevelse och man känner många gånger igen sig, om man haft ett husdjur men inte nödvändigtvis en katt. Att ha ett husdjur väcker ju många funderingar, det går inte att komma ifrån ;) Men det här var en fantastiskt fin bok att läsa! Och mamma om du läser detta så tipsar jag dic lite extra! Du som inte är en född djurmänniska men som ändå tycker om de djur du lär känna, du skulle nog tycka riktigt bra om den här boken! :D Milo hälsar hej också! ;) Jag fick muta honom med godis för att han skulle sitta så fint och vara med på bild haha! :D<3
 
 
Det här är berättelsen om hur Nils Uddenberg blev med katt fastän han aldrig i livet hade tänkt sig att ha något husdjur. En vintermorgon satt det en, som det skulle visa sig, herrelös katt utanför sovrumsfönstret och tittade på honom med stora runda gula ögon. Sakta men säkert nästlade den sig in i hans liv.
Med mycket humor och självdistans berättar Nils Uddenberg om hur tillvaron förändrades sedan Kissen flyttat in i huset i Lund. De känslor hon väcker överraskar honom. Han blir förälskad i denna gråbrunspräckliga lilla dam, som snart också sover i hans säng om natten.
Med sin bakgrund som psykiater kan Nils Uddenberg inte låta bli att fördjupa sig i Kissens själsliv. Har den humor? Är det ens rimligt att tillskriva den mänskliga känslor? Och den kanske knepigaste frågan av alla: Är vår lilla kisse överhuvudtaget intresserad av den gemenskap med henne som vi lägger ner så mycket möda på att bygga upp?

Kommentera här: